Учени са разработиха нов революционен метод на терапия на депресията, изпращайки магнитни пулсации

...
Учени са разработиха нов революционен метод на терапия на депресията, изпращайки магнитни пулсации
Коментари Харесай

Защо лекарите се борят с депресията, като атакуват връзките на невроните в мозъка?

Учени са разработиха нов революционен способ на терапия на депресията, изпращайки магнитни пулсации в мозъка, които трансформират невронната му конструкция. Подходът демонстрира извънредно мощен резултат и може да се окаже сериозна опция на обичайното лекуване с антидепресанти.

Депресията се трансформира в зараза, която поврежда индивидите, обществото и стопанската система. Тя се е трансформирала във водещия източник на инвалидизация и повредено здрав в Съединени американски щати и в други страни по света. Засяга повече от 15 милиона възрастни въобще, в това число 1.5 % от популацията в Съединени американски щати за една година. Депресията се усилва доста измежду младежите, като да вземем за пример при тийнейджърките има повишаване от близо 37% в последното десетилетие.

Сравнително скоро учените откриха физическата локация на област в мозъка, която е обвързвана с депресията, както и съответни гени, които я предизвикват.  Новият способ на транскраниалната магнитна стимулация работи тъкмо с тази област. 

Източник: Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР